ΚΑΜΕΡΕΣ IP

Μην κάνετε αγορά κάποιας κάμερας ασφαλείας πριν ενημερωθείτε για τους λόγους για τους οποίους σας συμφέρει να επιλέξετε κάμερες Ip (ψηφιακές) αντί για τις κάμερες cctv (αναλογικές).

Γιατί οι ip κάμερες ασφαλείας είναι καλύτερες:

ip cameras
κάμερα ip καταγραφής υψηλής ευκρίνειας
1. Σε ένα κλειστό κύκλωμα cctv για την αναμετάδοση της πληροφορίας, το σήμα μετατρέπεται από αναλογικό σε ψηφιακό και μετά γίνεται η καταγραφή. Σε πολλές εγκαταστάσεις δε γίνετε καν αυτή η μετατροπή και το σήμα ταξιδεύει αναλογικό από τη μια άκρη στην άλλη. Ενώ οι κάμερες Ip αναπαράγουν απευθείας σε ψηφιακό σήμα και για αυτό έχουν πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας - μεγαλύτερη ανάλυση - καθώς δε προκύπτουν απώλειες κατά την μετατροπή.

2. CCTV σημαίνει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και όπως το λέει και το όνομα του, αυτό σημαίνει οτι είναι κλειστό - δεν υπάρχει δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης από κανέναν. Αντίθετα οι κάμερες ip μας δίνουν τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση από οπουδήποτε. Για παράδειγμα μπορούμε από το σπίτι μας να συνδεθούμε στην κάμερα ip που έχουμε εγκαταστήσει στο εξοχικό μας και να δούμε τι καταγράφει εκείνη τη στιγμή.




3. Οι κάμερες Ip έχουν αμφίδρομη επικοινωνία ενώ οι cctv όχι. Αυτό μας δίνει πολλές δυνατότητες. Μπορούμε όχι μόνο να λάβουμε πληροφορία από την κάμερα αλλά και να στείλουμε για παράδειγμα ήχο, η να δώσουμε εντολές τηλεκατεύθυνσης αλλάζοντας για παράδειγμα την εστίαση της κάμερας, να κάνουμε zoom Κλπ.

4. Οι σύγχρονες Ip κάμερες αποτελούν από μόνες τους ένα λεγόμενο <<έξυπνο>> σύστημα. ¨Εχουν επεξεργαστή - εγκέφαλο - που τους επιτρέπει να διαχειρίζονται από μόνες τους διάφορες καταστάσεις και να μας ενημερώνουν απευθείας για ύποπτες κινήσεις που καταγράφουν.

5. Η ευκολία χειρισμού είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα των ip cameras. Αν γνωρίζετε τα εντελώς βασικά του χειρισμού ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, θα έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα με ip κάμερες άμεσα χωρίς καμία δυσκολία.

6. Οικονομία στην καλωδίωση.Οι κάμερες cctv χρειάζονται ξεχωριστό καλώδιο για κάθε τύπο παροχής. Ένα για τον ήχο, ένα για την εικόνα και ένα ακόμα για το ρεύμα. Αντίθετα οι ip cameras έχουν ψηφιακό σήμα, χρειάζονται μόνο ένα καλώδιο στο οποίο υπάρχουν όλα τα παραπάνω.

7.Ασφάλεια μεταφοράς σήματος. Το ψηφιακό σήμα κωδικοποιείται εξασφαλίζοντας τα προσωπικά δεδομένα που καταγράφει από υποκλοπές. Στις απλές cctv κάμερες αυτό επιτυγχάνεται μόνο με τη χρήση ακριβής οπτικής ίνας.

8. Χάρη στα standards, μπορούν να συνεργαστούν εύκολα και να ενσωματωθούν σε διάφορα συστήματα ασφαλείας χωρίς να προκύπτουν τα προβλήματα συμβατότητας που έχουν οι κάμερες cctv.

9. Ταχύτητα εγγραφής: Επειδή η μετάδοση της πληροφορίας (εικόνας) γίνεται ψηφιακά, οι κάμερες ip καταγράφουν με εξαιρετική ανάλυση ακόμα και οταν η εικόνα περιλαμβάνει αντικείμενα (ή ανθρώπους) που κινούντε με ταχύτητα. Το βίντεο από κάμερες ip παρέχει πεντακάθαρη εικόνα σε κάθε καρέ, κάτι που μας δίνει τη δυνατότητα να ερευνήσουμε αποτελεσματικά κάθε καρέ που έχει καταγραφεί όταν παραστεί η ανάγκη να διερευνύσουμε κάποιο συμβάν. Αντίθετα ένα κύκλωμα cctv όταν το βίντεο καταγράφει αντικείμενα που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα καταγράφει τα αντικείμενα αυτά με κακή ποιότητα εικόνας - θολά.

10. Με τις ip κάμερες δεν υπάρχει κανένας απολύτως περιορισμός στην απόσταση που θέλουμε να διανύσουν τα δεδομένα που καταγράφουμε. Η ψηφιακή μετάδοση εξασφαλίζει την σωστή μετάδοση του σήματος σε οποιαδήποτε απόσταση, κάτι στο οποίο οι κάμερες cctv με την αναλογική μετάδοση σήματος υστερούν σημαντικά λόγω απώλειας σήματος.

Τέλος επιλέγοντας κάμερες Ip, εξασφαλίζεται η συμβατότητα του καταγραφικού συστήματος με μελλοντικές αναβαθμίσεις, ενώ αντιθέτως τα συστήματα cctv ήδη στην παγκόσμια αγορά θεωρούντε αρκετά ξεπερασμένα τεχνολογικά χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν μπορούν - προς το παρόν έστω - να καλύψουν κάποιες συγκεκριμένες απαιτήσεις.

Ο καλύτερος σύμβουλος για να επιλέξετε σωστά το καταγραφικό σύστημα που σας καλύπτει καθώς και τις καλύτερες κάμερες για κάθε εφαρμογή είναι η ενημέρωση. Πριν καταλήξετε αβίαστα στις κάμερες Ip, θα πρέπει να γνωρίζετε πως έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος ενώ δεν είναι απαραίτητες σε όλες τις εφαρμογές. Ενημερωθείτε γιατί οι κάμερες cctv προτιμούντε ακόμα από τον περισσότερο κόσμο και πως μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα. Μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα τις διαφορές ανάμεσα στις 2 διαφορετικές τεχνολογίες στο παρακάτω βίντεο:

0 σχόλια:

Copyright © 2012 ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΑ CCTV.